Megyei Magyar Kupa

Bicske: áprilisi télben búcsú a Megyei Kupától – FOTÓK

Összességében élvezetes, jó iramú mérkőzésen megérdemelten jutott tovább az Iváncsa.
 
 

Megyei Magyar Kupa

Bicske: áprilisi télben búcsú a Megyei Kupától – FOTÓK

Összességében élvezetes, jó iramú mérkőzésen megérdemelten jutott tovább az Iváncsa.
 
 
 
 
 

Megyei Magyar Kupa

Bicske: áprilisi télben búcsú a Megyei Kupától – FOTÓK

Összességében élvezetes, jó iramú mérkőzésen megérdemelten jutott tovább az Iváncsa.

Gyorsan szeretnél értesülni a Fejérfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Fejér Megyei Kupa
Eredmények, 5. forduló, április 19.

Bicske (Megye I.) – Iváncsa (Megye I.) 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Németh E. (53.), illetve: Pribék (20.), Imrik (62., 80.), Berényi (70.)

A bicskei 2060.blog.hu tudósítása:

Ítéletidő, szakadó eső és erős szél fogadta a csapatokat valamint a maroknyi szurkolósereget szerdán késő délután a Csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpont műfüves pályáján. Bár 20 kilométerrel odébb hófehérbe öltözött a táj, itt mégis hómentes, tiszta játéktér fogadta a játékosokat, így nem volt akadálya, hogy Rózsa József játékvezető sípszavára (róla nem voltak túl jó emlékeink az őszi martonvásári bajnoki kapcsán) elkezdődjön a fejér megyei kuparangadó.

Raffai Rudolf nehéz, de felelősségteljes döntést hozott, amikor a nyilvánvalóan fontosabb bajnoki menetelés és éremharc sikeres megvívása érdekében 5 alapemberét is pihentette az Iváncsa ellen a harmadik számúnak nevezhető versenysorozat (nem tévesztendő össze a Magyar Kupával!) nyolcaddöntőjében, így bizonyítási lehetőséghez jutottak azok a játékosok is, akik a tavasz során eddig többnyire mellőzve voltak. A Bicskei TC a Marton 7 - Katona 6, Bencze 5, Budovinszky 6, Köntös 5 - Pump 6, Máté 5 - Pásztor 5, Móri 6, Varga 6 - Németh 6 összetételű kezdővel állt fel, míg csereként Máj 0 (66.p. Németh helyett) és Dukon 0 (74.p. Móri helyett) lépett pályára.

A bajnokaspiráns Iváncsa tőle megszokott gyors, sokmozgásos és letámadáson alapuló játékstílust hozta a találkozón és a 8. percben Ukwuoma távoli lövése volt az első említésre méltó esemény, ami a jobb kapufa mellé szállt. A 15. percben Varga lekészítéséből Máté lőtt 18 méterről, Boldog szögletre ütötte. A 20. percben iváncsai kontra végén a határozatlan bicskei védelem asszisztálása mellett Pribék 6 méterről passzolt a kapuba (0-1). Két perccel később Berényi 24 méteres löketét ütötte ki Marton. A 27. percben Ukwuoma próbálkozott hasonló távolságról, de Marton megint a helyén volt, majd Móri 19 méterről kísérletezett sikertelenül. A 35. percben Facskó 30 méteres szabadrúgását fogta vetődve Marton. A 38. percben Móri 23 méterről lőtt zúgó kapufát, majd a kipattanóért való küzdelemben Némethet fellökték, de Rózsa sípja néma maradt. A félidő utolsó momentuma Aradi 25 méteres szabadrúgása volt, de a jó formát mutató bicskei hálóőr ismét védett.

Ígéretes bicskei rohamokkal indult a második játékrész, amikor Pump labdájával Varga lépett ki, de ígéretes helyzetben 14 méterről fölé bombázott. Az 53. percben egyenlített a Bicske! Budovinszky indította Némethet, aki 12 méterről laza bokamozdulattal helyezett a bal alsó sarokba (1-1). Aradi, majd Imrik lövései után Németh előtt adódott a bicskei meccslabda, estében lőhetett 7 méterről, de Boldog védett. A 61. percben vendégszöglet után Bencze szabálytalankodott a büntetőterületen belül Aradi ellen, tizenegyes! Imrik magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba a megítélt büntetőt (1-2). A 70. percben Martonról kipattant egy iváncsai lövés és az elsőként eszmélő Berényi egy csel után a kapu bal oldalába lőtt (1-3). A 77. percben Varga, majd két perc múlva Budovinszky próbálkozhatott szabadrúgással, egyszer Boldog védett, utóbbi lövése pedig fölé szállt. A 80. percben Bencze könnyelműen elcselezte magát a tizenhatosunk előterében és a rutinos Imrik 16 méterről megszerezte második gólját, végképp eldöntve a találkozót (1-4).

Összességében élvezetes, jó iramú mérkőzésen megérdemelten jutott tovább az Iváncsa, bár a gólkülönbség túlzónak tűnik annak fényében, hogy 1-1-nél bicskei meccslabdát láthattunk. Szerdán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattunk a május 20-i BTC-Iváncsa bajnoki csúcsrangadó előtt. Addig bőven van idő a hibák kijavítására és a jó napot kifogó Bicske talán még szorosabbá teheti a bajnoki címért illetve az érmekért folyó küzdelmet. A BTC legközelebb szombaton 16.00 órától a Mezőfalva csapatát fogadja bajnoki mérkőzésen Csákváron.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.